Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги, какво значи тази грешка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, какво значи тази грешка?

Колеги, колата е от подписа.
    Прикачил съм снимка с грешката, която FES ми даде при диагностика. Имаше и други грешки, които се изчистиха, ама тази се появи пак.
    Ако можете да ми кажете какво значи...
    Attached Files
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Ламбда сонда?!....
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Значи, че имаш проблем със смесообразуването. ЕЦУ-то е стигнал максималния си лимит на корекция на сместа и повече не може. Трябва да отстраниш първо проблема, да ресетнеш адаптивните параметри и чак тогава ще се изтрие грешката.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Това ми се вижда, като да има някъде дупки на маркучите около дебитомера или ако си по-изгъзен - MAF сензора. Аз имах проблем с дупки на гъвкавите връзки при въпросния сензор и ми излизаше подобна грешка, като ми се бъзикаше при ниските обороти. А по-горе су почудих за Ламбда, защото същата грешка ми излизаше, при пукнатини между изпускателния колектор и ламбдата. Един от двата трябва да ти е проблема предполагам.
        А при нещата, които казва колегата ОЕМ, такъв е случаят, ако сместа корекция надхвърля стойност от 22 милисекунди или падне под -22 мс.
        Last edited by milev86; d.m.y г., 14:00.
        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Да, но може и в някой от сензорите да е проблема.

Comment

Колеги, ламбда сондата сякаш работи добре. Гледам я динамично си се движи от 20 мV дo 900 mV.
            Но друго нещо ми прави впечатление. Като я изфорсирам, въпреки че е на място, претриса леко, поклаща оборотите и после ги нормализира.
            Също ми прави впечатление, че когато я карам, понякога преди да се пусне вариатора сякаш не върви както трябва. Прилашква лекичко, сякаш не и стига гориво или се дави... и после се оправя изведнъж като влезе в обороти.

Ако това дава повече светлина по проблема...
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Това е всеобщ проблем на ТС. До 2900 оборота колата се държи като спъната и все едно, както ти казваш, се дави и после все едно излита. Също така и оборотите играят. Стъпкови моторчета, дебитомери, ламбди, свещи...побъркала ми се е главата. Даже и след отрязването на въпросния ПИН 15, пак се присеща понякога да играят оборотите. Не й се притеснявай, ама хич. Това както казват е нормално за ТС и аз съм се примирил. Колата ми харчи 12 в града, 7.5 извън града, след 2 900 оборота излита, обороите играят много рядко след като одрязах Пин 15. Не ходя и вече да я закачам, защото само си набивам филми и разходи. Ако и ти си така като мен - свиркай си и не се тормози излишно
              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

За разхода съм като теб. Дори съм я свалял под 7. Ама това за лашкането, не е от това че е ТС. Просто понякога го прави само. Усеща се, че нещо не е както трябва. Прилашква леко... после се оправя като влезе в обороти. Но това го прави рядко. Иначе, че е муден мотора до 3000 оборота, няма спор. Това вече си е от тва, че е ТС.
                А за оборотите дето ги клати - да, и аз си резнах пин 15, и сега ги клати като пусна газта за 2-3 сек. и после се оправя. Претриса един два пъти и после си седят на 900. Но това го прави както в движение, така и на място, което значи, че проблема е някъде другаде, не е същия с този за прословутото клатене по време на движение.

Да не би наистина да е някой скъсан маркуч. Опътете ме къде да гледам? Още не и знам бакиите, кое какво е и от къде идва, а и несъм я гледал много много, че е студено.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                  За разхода съм като теб. Дори съм я свалял под 7. Ама това за лашкането, не е от това че е ТС. Просто понякога го прави само. Усеща се, че нещо не е както трябва. Прилашква леко... после се оправя като влезе в обороти. Но това го прави рядко. Иначе, че е муден мотора до 3000 оборота, няма спор. Това вече си е от тва, че е ТС.
                  А за оборотите дето ги клати - да, и аз си резнах пин 15, и сега ги клати като пусна газта за 2-3 сек. и после се оправя. Претриса един два пъти и после си седят на 900. Но това го прави както в движение, така и на място, което значи, че проблема е някъде другаде, не е същия с този за прословутото клатене по време на движение.

Да не би наистина да е някой скъсан маркуч. Опътете ме къде да гледам? Още не и знам бакиите, кое какво е и от къде идва, а и несъм я гледал много много, че е студено.
                  Между дебитомера и мястото, където се пречупва маркуча, за да отиде към въздушната кутия. Там е гъвкава връзка и се къса често. Даже моята е лепена, там. Прегледаи добре по сгъвките.
                  DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                    Между дебитомера и мястото, където се пречупва маркуча, за да отиде към въздушната кутия. Там е гъвкава връзка и се къса често. Даже моята е лепена, там. Прегледаи добре по сгъвките.
                    Ама това не е ли след дебитомера? Щото при мен е един маркуч, който излиза от дросела и отива до към акомулатора. Накрая му се слага дебитомера, и от другия край се включва въпросната тръба, която вече е с чупка, но тя е пластмасова, а и след дебитомера има ли значение, дори и да има дупка някъде?
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                      Ама това не е ли след дебитомера? Щото при мен е един маркуч, който излиза от дросела и отива до към акомулатора. Накрая му се слага дебитомера, и от другия край се включва въпросната тръба, която вече е с чупка, но тя е пластмасова, а и след дебитомера има ли значение, дори и да има дупка някъде?
                      Да де, обърках се. Между дросела и дебитомера, да.
                      Ами то попринцип аз съм палил колата и без въздушен филтър - въздуха влизаше директно в дебитомера, ама не е редно. По тази логика и дупки да има, тя пак ще работи, но няма да е същото. Пробвай да видиш всичко ли е оплътнено там.
                      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

И аз съм я палил без филтър. То нередно е до толкова, колкото влизат буклуци. Иначе все тая. Промяна в работата на мотора няма. Е, влиза повечко въздух и съответно ЕКУ-то корегира сместа. Ама това, с дупката на маркуча и оборотите, трябва да е преди дебитомера.
                        Ще го проверя като имам време.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

и при мен ми излиза една и съща грешка но имам и заглъхване във високите обороти и се чудя дали е от тази грешка
                          Attached Files
                          sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Чудя ви се с тоя пин15, дето всички го режете, според вас, като са били нови тея коли, дали са клатили обороти?
                            проблема не се решава с тоя пин15....
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ходете на сервиз пичове, на майстори и не си болете главите да си правите сами диагностики и да си давате парите за неща дето няма да ви помогнат. Не всичко е кабел и програмка

Comment

Working...
                              X